• internettsider

16.10.2020 - Trafikk og søkeord

House of Math har hatt 1784 unike brukere innom nettsiden de siste 30 dagene.

37% (691 personer) av de besøkende kom fra Google Ads. 34% (635 personer) kom fra organisk søk.

Kun 9% (167 personer) kom fra sosiale medier.

Det høres kanskje bra ut med en høy prosentandel under kategorien organisk søk, men det tallene lyver litt. Folk finner ikke House of Math fordi dere ligger høyt under populære søkeord som f.eks "Privatundervisning", de finner dere fordi de allerede kjenner til firmanavnet og bruker søkeordet "House of Math". En høy andel av de som har tatt i bruk dette søkeordet kan med andre ord allerede være kunde eller ansatt i selskapet. Her er søkeordene som har har ført til at folk har folk har besøkt nettsiden til House of Math:

Under "Volume" finner man hvor mange som i gjennomsnitt bruker søkeordet pr. måned. Her ser man at nettsiden til House of Math rangerer høyt på søkeord med relativt lite trafikk, alt fra 50 - 210 brukere i måneden.

Matte 1 er søkeordet med størst volum på 720 unike brukere pr. måned. Men ettersom Hous of Math ligger på 5. plass, er det svært få som blar ned og klikker på nettsiden - noe som kommer frem under kategorien "Traffic %"


720 unike søk i måned er ikke lite, men til sammenligning har søkeord som "Matematikk R1" 1900 unike søk pr. måned og "Matematikk 1P" 1300 unike søk pr. måned.

På de markerte søkeordene ligger House of math på alt fra 23. - 32. plass.

Når det kommer til konkurrentene er det spesielt ett selskap som er meget god når det kommer til dette:

Det kan med andre ord være mye å hente på å søkemotoroptimalisere nettsiden og å investere litt tid og penger i sosiale medier.