top of page

Hva er Google Ads?

Google Ads er den desidert beste måten å reklamere på dersom målet ditt er at noen skal finne nettsiden din. Google Ads er et system som sørger for at du får annonsen din øverst på Google. Dette er med andre ord Google sin inntektskilde, ettersom å bruke Google er gratis.

I Google Ads oppretter man en annonse og deretter søkeordene man ønsker at annonsen skal dukke opp på. Så oppgir man hvor mye man ønsker å betale hver gang noen trykker på annonsen. Ja du leste riktig - du betaler kun hvis noen trykker på annonsen din.

Under annonsene som er betalt, er det Google som velger hvem som skal ligge øverst. Her kommer vi svært godt ut ved bruk av f.eks søkeordet "Nettside pris" her i Oslo. Merk at resultatene kan variere fra hvor man befinner seg i landet.

Å ligge under annonsene er kostnadsfritt. Det er selvfølgelig en stor fordel å ligge øverst, men det garanterer ikke klikk ettersom det ligger mange annonser foran som kan friste den som søker etter hjelp. Det vil derfor alltid være smart å ha en annonse i annonse feltet, slik som vi har ovenfor.

bottom of page