top of page
  • internettsider

- Hva er GDPR og hvordan påvirker det deg som kunde hos Internettsider.no?


The General Data Protection Reulation (GDPR) er relativt nye regler som så dagens lys i 2018, hvor det heldigvis settes krav til den som samler inn informasjon om deg. Dersom kontaktinformasjon som mail og telefonnummer via et kontaktskjema er den eneste personlige informasjonen du mottar fra besøkende på nettstedet ditt, vil du som bedrift og kunde hos oss ikke merke noe til disse endringene. De nye reglene er i all hovedsak opprettet for å hindre misbruk av sensitive personopplysninger og utdypende personopplysninger. Eksempler på dette kan være rasemessig eller etnisk bakgrunn. Politisk, filosofisk eller religiøs oppfatning. At en person har vært mistenkt, siktet, tiltalt eller dømt for en straffbar handling. Helseforhold, seksuelle forhold, medlemskap i fagforeninger, bilnummer, bilder, fingeravtrykk, irismønster, fødselsdato og personnummer. Som du skjønner er ikke informasjonen du samler inn via ditt kontaktskjema av noe verdi, med unntak av at du får kontakt med kunden :)

 

Det er viktig å huske på at disse reglene har blitt opprettet for å beskytte oss mot dem som ønsker å utnytte personopplysninger til feil formål. Det har f.eks de siste årene blitt opprettet selskaper som kun baserer seg på å hente inn personlige opplysninger, for å så selge det videre. Det er ikke et samfunn de fleste av oss ønsker.

Dette gjør de f.eks ved å be folk fylle ut utdypende informasjon om seg selv mot at den som deltar har muligheten til å vinne et gavekort på 5.000 kroner hos Rema 1000. Så selger de opplysningene videre til andre selskaper, og i tillegg deler de ikke ut et eneste gavekort. Dette eksempelet så vi senest på TV2 HJELPER DEG for bare noen måneder siden.


Men reglene er også tilegnet større selskaper som f.eks Shibsted (som blant annet eier VG). De sitter på informasjon som:

  • Demografiske data

  • Lokasjonsdata

  • Tekniske data

  • Interessedata

  • Prediktive data (hva de tror du kommer til å kjøpe)

  • Atferd og holdninger

  • Personlighetstrekk

  • Viktige livshendelser

(Kilde: https://www.vg.no/forbruker/data-og-nett/slik-kjoeper-og-selger-internettselskapene-dine-personopplysninger/a/23554219/)

Nå skjønner du kanskje hvor lite informasjon du sitter på ved å bruke et enkelt kontaktskjema fra oss og hvor liten betydning de nye reglene vil ha for deg.

Vi lager nettsider! Ta en titt på våre priser ved å klikke her: Våre priser

bottom of page