top of page
  • internettsider

- Hvor mange ser nettsiden din dersom den er søkemotoroptimalisert?
Det er mange som tror at de har truffet gull, bare fordi nettsiden de eier dukker opp på førstesiden til Google. Det er selvfølgelig morsomt og en hyggelig overraskelse, men dersom du f.eks ligger på sisteplass på side 1, har det nok dessverre ikke så stor effekt som du skulle ønske.

 

Her er en oversikt over hvor mange som trykker på de 10 første nettsidene som dukker opp på Google:

Betalt reklame

Overraskende nok er det kun 10% som trykker på de tre-fire første annonsene som dukker opp, nettopp fordi den som søker vet at plassene er betalt markedsføring. Under betalt reklame

#1: 33% klikker på det første forslaget #2: 17% klikker på det forslag nummer to #3: 11% klikker på det tredje forslaget

Så før vi har kommer til forslag nummer fire, har allerede 71% av alle søkere funnet det de leter etter, prøvd et annet søkeord eller gitt opp søket og lagt ned fanen.

#4: 8.1% #5: 6.1% #6: 4.4% #7: 3.5% #8: 3.1% #9: 2.6% #10: 2.4% (Kilde: https://www.protofuse.com/first-page-of-google-by-the-numbers)

Så det ser kanskje bra ut å ligge på f.eks en syvendeplass, men det gir nok dessverre ikke så gode resultater som man skulle tro. Av 100 søkere er det kun 3 stykker som vil besøke nettsiden din, og sannsynligheten for en av de tre kjøper noe fra deg er minimal.

Vi lager nettsider! Ta en titt på våre priser ved å klikke her: Våre priser

bottom of page