top of page
  • internettsider

- Hvordan velge et bra domene?


Å velge et domenenavn er ikke en enkel sak. Tro det eller ei er det faktisk flere ting du bør tenke på før du bestemmer deg for hvilket domenenavn du ønsker. Her er noen av de viktigste punktene:

#1: Lengde Et domenenavn bør ikke være for langt, av flere grunner. Et kort domenenavn er lettere å huske for en potensiell kunde, enn ett langt.

Ps. Skal domenenavnet først være langt, bør det være fengende slik at det er lett å huske, f.eks: Snekker-Gutta.no

#2: Yrke, tjeneste eller produkt integrert i domenenavnet Dersom du starter på blanke ark og står fritt i å velge et firma- og domenenavn, vil vi anbefale deg å enten ha yrke, produktet eller tjenesten du selger i selve domenenavnet. Gjør du det, vil folk automatisk vite hva du driver med når de ser domenet ditt. Er du snekker er f.eks Snekker-Gutta.no et bedre alternativ enn Atrex.no.

#3: Bruk .no

Det er flere og flere som tar i bruk andre domenenavn enn .no. Det er ikke noe vi vil anbefale! .no er som alle vet en forkortelse for Norge, og dersom du velger det fremfor f.eks .eu eller .nett, vil ha en fordel når det kommer til søkemotoroptimalisering av nettsiden din. Du vil også automatisk oppnå tillit hos potensielle kunder som besøker nettsiden din. Vi er av natur litt skeptiske til utenlandske nettadresser, mens alt med .no tar nesten for god fisk.

Du bør dog likevel kjøpe f.eks Snekker-Gutta.com når du først har kjøpt Snekker-Gutta.no, slik at ingen kan utgi seg for å være din bedrift på .com domenet.


Vi lager nettsider! Ta en titt på våre priser ved å klikke her: Våre priser

Comments


bottom of page